fb

Anbefalinger

Tilbakemeldinger fra våre deltagere

Her finner du tilbakemeldinger fra tidligere deltagere på våre kurs, andre som har vært til veiledning eller kjøpt kurshefte og DVD.

Anbefalinger fra deltagere på kurs om konfliktløsning

Takk for bra kurs vedrørende trass og grensesetting. Det var veldig bevisstgjørende, og jeg fikk stort utbytte av det personlig – og kommunikasjonen hjemme forbedret seg.

Kurset er veldig relevant med sin praktiske orientering rundt situasjoner man kjenner seg igjen i som småbarnsforeldre, og gir gode teknikker for forebygging eller løsning. Jeg har fått konkrete forslag til hva jeg kan gjøre i enkelte situasjoner som oppstår, og det har vært svært effektivt og gitt gode resultater.

Jeg har blitt mye mer fokusert på å være tydelig, møte mitt barns evt frustrasjon og gi tilbakemelding på hva jeg aksepterer og ikke. Jeg har også blitt mer bevisst mine egne grenser.

Dette handler kort og greit om positiv kommunikasjon i praksis, noe som også er enkelt å overføre til andre situasjoner – med eller uten barn (f.eks. i sammenheng med kolleger eller venner).

Jeg vil absolutt anbefale kurset for alle som har barn!

Monica

Tidligere kursdeltager

Jeg jobber selv i en setting der det ofte oppstår konflikter, og jeg har hatt stor nytte av det som gjennomgåes på kurset “Trassalder?”. Jeg har fått en modell som gjør at jeg bedre forstår og kan forutse hvordan en konflikt vil utvikle seg, og hva jeg kan gjøre for å unngå at den blir større, vanskeligere eller mer opprivende enn nødvendig, samt at jeg er blitt tryggere på meg selv og på at jeg ikke gjør noe som bidrar til at det hele eskalerer.

Jeg har deltatt på kurset “Trassalder?” flere ganger, og jeg kommer til å gjøre det igjen. I tillegg har jeg hatt individuell veiledning med Solhjell, noe som har bidratt til at ting har blitt enda tydeligere for meg, og vi har kunnet gå i dybden på nettopp de situasjonene jeg syntes var vanskelig.

Modellen, prinsippene og fremgangsmåten passer godt inn i mitt humanistiske menneskesyn, og legger hele tiden opp til å ta motparten og dennes ønsker og agenda på alvor. Jeg har selv benyttet denne metoden i møte med barn og ungdom. Min erfaring er at dette styrker relasjonen og demper det videre konfliktnivået.

Samtidig som mine kommunikasjons- og konflikthåndteringsevner er styrket, tror jeg at barn som blir møtt på denne måten i konflikter, også utvikler sine egne tilsvarende evner.

Kjetil Hodne

Psykolog

Kurset var en god arena for refleksjon og læring. Vi lærte gode praktiske verktøy for å forebygge og håndtere konflikter i omgang med vår sønn.

I tillegg opplevde vi at vi som par fikk en bra dialog rundt det å være foreldre og opplevde det som viktig at begge deltok på kurset sammen.

Kurset ga oss en felles forståelse og referanseramme, som har gjort oss flinkere til å støtte hverandre i tilspissede situasjoner. Vi har også blitt bedre til å gi hverandre konstruktiv tilbakemeldinger på hvordan vi håndterer situasjoner i etterkant av konflikter. Vi kan varmt anbefale dette kurset til alle som har barn med sterk vilje.

Hanna Sterner og Ivar Løvberget

Siden jeg ikke har hatt anledning til å bli med på kurs, har trassalder-hefte, dvd og individuell veiledning med Solhjell via internett vært et skreddersydd alternativ for meg.

Jeg skjønte med en gang jeg begynte å lese at her får jeg virkelig svar. Heftet inneholder mye kunnskap om kommunikasjon og konflikthåndtering, men Solhjell presenterer det veldig ryddig og oversiktelig. Han skriver slik at jeg forstår, med et enkelt og tydelig språk og mange konkrete eksempler.

Jeg opplevde at de spørsmålene jeg stilte meg selv underveis ble svart på fortløpende. Det er ikke noen “farlig enkel” metode han kommer med (som time-out, ignorering etc). Jeg synes heller at jeg sitter igjen med et slags kart.

Nå vet jeg hvor i konflikten vi er, jeg forstår hva som skjer og hva som er lurt og mindre lurt å gjøre. Jeg har lært hvordan jeg kan møte sterke reaksjoner hos gutten min med empati, og på en måte som når inn. Og jeg har blitt mye klokere på grensesetting.

Ved å få individuell veiledning på akkurat de situasjonene jeg er midt oppi selv, fikk jeg knyttet teorien til min egen hverdag. Alt dette gjør at jeg kjenner meg tryggere i konfliktsituasjoner, og jeg blir ikke så lett sint eller dratt inn i konflikten selv. Jeg kan i stedet konsentrere meg om å være en god veileder for barnet mitt.

Hege

mamma til en viljesterk toåring

Hei!

Nå er det et halvt år siden vi var hos deg, til personlig veiledning, kanskje du husker oss? Vi er foreldre til da 3 år gamle Frida, som ga oss hodebry i form av meget sterk vilje. Vi deltok også på kurset om trass. Du hjalp oss akutt- med veldig gode resultater, og vi vil gjerne gi deg vår attest. Vi anbefaler din kompetanse i vildensky.

Hans Holter Solhjell ble redningen da vi ikke lenger taklet samværet med vår egen 3-åring. Hverdagen vår var sterkt preget av krangel og konflikt mellom oss og henne. En konstant kamp for å få henne til å gjøre helt hverdagslige ting som å kle på seg, pusse tenner, legge seg eller bli med hjem fra barnehagen!

Vi følte vi hadde prøvd alt fra medfølelse og overtalelse, til trusler og straff. Nå, et halvt år senere, er vi veldig glade for at vi fikk akutt hjelp i form av personlig veiledning med Hans Holter Solhjell.

Han fikk oss til å se datteren vår i et nytt lys og ga oss enkle grep som fungerte umiddelbart. Hverdagen vår så raskt helt anderledes ut, ikke uten konflikt, men konflikt i mindre grad og med en deilig følelse av at det vi gjør er riktig for barnet vårt.

Datteren vår har forvandlet seg i våre øyne- fra å være en sint, slitsom tyrann til å bli et levende, temperamentsfullt og selvstendig barn.

Anne og Sigurd

Kurset var veldig nyttig og vi har mye mindre konflikter nå, og de få vi har går mye fortere over. Takk for et fint og saklig kurs!
Anne Gry Venås

Anbefalinger Førstehjelpskurs

Jeg vil gjerne gi tilbakemelding på førstehjelpskurs med fokus på barn, den 15. februar 2012. Det var et veldig bra kurs. Kursholderen var klar og underholdende, det var meget positivt med så mange øvelser, med rollespill, og med eksempler. Jeg har vært på et annet førstehjelpskurs etter deres kurs, og det var på langt nær så bra og instruktivt. Med vennlig hilsen.
Anne Katrine Normann

Hei

Vil bare gi tilbakemelding om at vi er veldig fornøyde med kurset, meget god kursholder og bra opplegg for kveldskurs etter en lang arbeidsdag; tydelig, strukturert og med fine praktiske øvelser. Vi hadde godt utbytte og som personalgruppe.

mvh

Siwen Svensson

Hei, vi var veldig fornøyde med kurset. Mange sa til meg etter kurset at Nina var den beste de hadde hatt hittil. Vi som jobber i barnehage har vært på mange førstehjelpskurs med variende kvalitet. Her var ihvertfall alle fornøyde.

Mvh

Katarina Karlsen

Steinerbarnehagen i Bærum

Takk for tilsendt trassalder-kursmateriale, det har virkelig hjulpet oss!
Vennlig Hilsen

Vi var utrolig fornøyd med kurset!! 🙂 Veldig klart, tydelig, konsist og effektivt kurs med masse praksis!!
Ingeborg, Hellerudtoppen barnehage

Anbefalinger Kollik DVD og kurshefter

Vår sønn har kolikk og vi har over flere uker forsøkt både kiropraktor, akupunktur, fenikkelte og minifom uten vesentlig effekt. Så kjøpte jeg DVD’en. Metoden var enkel å lære og det fungerte utrolig bra fra første stund. Nå bruker vi de fem metodene man lærer seg hver eneste dag og vi har en gutt som har det mye bedre!

Vi klarer å roe ham ned på 1-2 minutter og han sover bedre og lenger både på dagen og natten de gangene vi bruker teppet. Alle helsestasjoner burde vite om hvordan man systematisk utløser avslappingsrefleksen og gi informasjon om dette til fortvilte foreldre med barn som gråter mer enn gjennomsnittet

Tone

Tusen, tusen takk for hjelpen!

Uten dere hadde vi nesten ”gitt opp”, Vi hadde i alle fall ikke hatt den hverdagen vi har i dag :o)

Camilla og Stian

Når det gjelder DVD’en vi kjøpte er det bortimot det lureste vi noen gang har gjort – vi fikk en ny unge og en helt ny tilværelse. Alt vi lærte fra dvd’en er benyttet med knall suksess – har anbefalt dvd’en til alle jeg kjenner.
Keth Flå