Kurs for deg som venter barn, eller har barn 0-3 måneder.

De første månedene

Gråt og kolikk, søvn, trygghet, tilknyttning og kommunikasjon. Praktiske løsninger på vanlige utfordringer.

Kursdatoer og sted

Dato: Mandag 12. juni kl. 17.00 – 20.30.

Sted: Kirkeveien 64 A, sjette etasje, i lokalene til Positive spiraler. Majorstuahuset. Inngang fra baksiden, mot Majorstua T banestasjone, ved nedsiden av trappen. Ring på hos positive spiraler.

Pris: 990 kr. To foreldre: 1500 kr.

Kurspakke: Dette kurset inngår i en pakke sammen med kurset «De første årene». Dette kurset arrangeres uken etter. Du kan lese mer om kurset «De første årene» her. Melder du deg på begge kursene får du redusert pris, totalt 1500 kr, for begge kursene. To foreldre betaler 2520 kr for begge kursene.

Grupperabatt: 800 kr per person. Om dere er fem eller flere og betaler samlet. Kontakt oss da via kontaktskjemaet.

Om kurset

De fleste gravide, og par, forbereder seg til fødselen, i tillegg til å gjøre det praktiske klart hjemme, kjøpe vogn og annet utstyr. Alikevel er mange lite forberedt på den relasjonelle og emosjonelle hverdagen sammen med barnet, hva man kan gjøre for å hjelpe barnet når barnet gråter, hvordan vi kan forstå og forholde oss til barnets lyder og utrykk, og hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for bedre søvn, både for voksne og barn.

De første månedene, og også de første årene, er barnets hjerne og nervesystem også spesielt umodent og derfor også spesielt påvirkelig og sårbart, og barnet har behov for spesielt trygg og sensitivt nærvær fra foreldrene og voksne omsorgspersoner. Dette gjelder i enda større grad for barn med sensitivt og/eller sterkt temperament, og barn som har opplevd belastninger i forbindelse med fødsel, sykdom el.

I dette kurset lærer du hvordan du som voksen kan gi optimal utviklingstøtte til barn den første tiden.

I dette kurset lærer du:

  • Enkle ferdigheter du kan bruke til å hjelpe barnet å roe seg når det gråter, også om det har kolikk. Les mer om dette her.
  • Hva du kan gjøre for å hjelpe barnet å sove bedre de første månedene. Du vil lære om barnets søvn den første tiden, og hva man kan gjøre for å forebygge problemer senere.
  • Om samsoving, og hvordan dette kan gjøres på en trygg måte.
  • Hvordan du kan forstå barnets lyder de første månedene, og hvordan vi lettere kan forstå om de er sultne, trette, ukomfortable ol. og viser film for å illustrere dette.
  • Vi snakker også om betydningen av en trygg relasjonen, utviklingstøttende kommunikasjon og hvordan vi kan ta vare på de øyeblikkene barnet er våkent og oppmerksomt på en positiv, utviklingsstøttende måte.
Målet med kurset er å bidra til at du opplever større mestring og trygghet som foreldre i den første tiden med barnet, og unngår en del unødvendige problemer, frustrasjoner og usikkerhet mange opplever.

Du får utdelt handouts/notark med alle de viktigste punktene som tas opp i kurset.

Privat gruppe, barselgrupper?

Ønsker du et privat kurs, på andre tidspunkter enn det som er annonsert, ta kontakt for å lage en avtale. Dette er en god mulighet for blant annet barselgrupper ol.

 

Courses in English?

Would you like a course for an English speaking group? Contact us and we will make an arrangement.

Ha med barn?

Du kan ha med barn(spebarn) men bør være oppmerksom på at det kan bli lenge for barnet å være med i tre timer. Det er pause underveis. Noe lyd går greit, men ved høy gråt ol. må man gå ut til barnet roer seg og komme igjen etterpå, av hensyn til de andre kursdeltagerene. Du kan da spørre kurslederen i pausen om hva du gikk glipp av.

Kontakt oss