fb

Nettkurs for deg som venter barn, eller har barn 0-3 måneder.

De første månedene

For deg som vil gi barnet og deg selv en best mulig start. Med fokus på deg selv i relasjon med barnet.

Gråt og kolikk, søvn, trygghet, tilknyttning og kommunikasjon.

Praktiske løsninger på vanlige utfordringer.

Nettkurs

Dato: Datoer kommer.

kl. 19.00 – 21.00. To kvelder.

Sted: Hjemme hos deg selv, på din datamaskin, telefon eller nettbrett.

Pris: 990 kr. To foreldre: 1500 kr.

 Nye kursdatoer kommer snart. Du kan sette deg på interesseliste her.

 

Kurspakke: Dette kurset inngår i en pakke sammen med kurset «De første årene». Dette kurset arrangeres uken etter. Du kan lese mer om kurset «De første årene» her. Melder du deg på begge kursene får du redusert pris, totalt 1500 kr, for begge kursene. To foreldre betaler 2500 kr for begge kursene.

Grupperabatt: Om dere er seks eller flere og betaler samlet. 700 kr per person. Kurspakke: 1150 kr per person. Kontakt oss da via kontaktskjemaet. Oppgi antall deltagere med navn og epost for alle, og fakturaadresse (en for alle).

Om kurset

De fleste gravide, og par, forbereder seg til fødselen, i tillegg til å gjøre det praktiske klart hjemme, kjøpe vogn og annet utstyr. Alikevel er mange lite forberedt på den relasjonelle og emosjonelle hverdagen sammen med barnet, hva man kan gjøre for å hjelpe barnet når barnet gråter, hvordan vi kan forstå og forholde oss til barnets lyder og utrykk, og hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for bedre søvn, både for voksne og barn.

De første månedene, og også de første årene, er barnets hjerne og nervesystem også spesielt umodent og derfor også spesielt påvirkelig og sårbart, og barnet har behov for spesielt trygg og sensitivt nærvær fra foreldrene og voksne omsorgspersoner. Dette gjelder i enda større grad for barn med sensitivt og/eller sterkt temperament, og barn som har opplevd belastninger i forbindelse med fødsel, sykdom el.

I dette kurset lærer du hvordan du som voksen kan gi optimal utviklingstøtte til barn den første tiden.

I dette kurset lærer du:

  • Enkle ferdigheter du kan bruke til å hjelpe barnet å roe seg når det gråter, også om det har kolikk. Les mer om dette her.
  • Hva du kan gjøre for å hjelpe barnet å sove bedre de første månedene. Du vil lære om barnets søvn den første tiden, og hva man kan gjøre for å forebygge problemer senere.
  • Om samsoving, og hvordan dette kan gjøres på en trygg måte.
  • Hvordan du kan forstå barnets lyder de første månedene, og hvordan vi lettere kan forstå om de er sultne, trette, ukomfortable ol. og viser film for å illustrere dette.
  • Vi snakker også om betydningen av en trygg relasjonen, utviklingstøttende kommunikasjon og hvordan vi kan ta vare på de øyeblikkene barnet er våkent og oppmerksomt på en positiv, utviklingsstøttende måte.
Målet med kurset er å bidra til at du opplever større mestring og trygghet som foreldre i den første tiden med barnet, og unngår en del unødvendige problemer, frustrasjoner og usikkerhet mange opplever.

Du får utdelt handouts/notark med alle de viktigste punktene som tas opp i kurset.

Privat gruppe, barselgrupper?

Ønsker du et privat kurs, på andre tidspunkter enn det som er annonsert, ta kontakt for å lage en avtale. Dette er en god mulighet for blant annet barselgrupper ol.

 

Courses in English?

Would you like a course for an English speaking group? Contact us and we will make an arrangement.

Ha med barn?

Du kan ha med barn(spebarn) men bør være oppmerksom på at det kan bli lenge for barnet å være med i tre timer. Det er pause underveis. Noe lyd går greit, men ved høy gråt ol. må man gå ut til barnet roer seg og komme igjen etterpå, av hensyn til de andre kursdeltagerene. Du kan da spørre kurslederen i pausen om hva du gikk glipp av.