Kurs for gravide, kommende fedre, par, og deg som har barn 0-3 måneder.

Praktiske løsninger på vanlige utfordringer den første tiden, gråt og kolikk, søvn, og kommunikasjon.

Kursdatoer og sted

Dato: Lørdag 7. november kl. 10.00 – 14.00.

Sted: Kirkeveien 64 A, sjette etasje, i lokalene til Positive spiraler. Majorstuahuset. Inngang fra baksiden, mot Majorstua T banestasjone, ved nedsiden av trappen. Ring på hos positive spiraler.

Pris: 790 kr. Partnerrabatt: 650 kr.

Kurshelg: Dette kurset arrangeres samme helg som kurset «De første årene». Denne helgen har vi fokus på de minste barna og hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for barns utvikling av trygghet, sosial, språklig, kognitiv og motorisk utvikling. Du kan lese mer om kurset «De første årene» her.

 

Ønsker du en privat gruppe, eller andre tidspunkter enn det som er annonsert, ta kontakt for å lage en avtale.

Would you like to arrange for an English speaking group? Contact us and we will make an arrangement.

Les mer om rabatter og påmeldingssystemet her. Grupperabatt, om dere er fem eller flere og betaler samlet. Kontakt oss da via kontaktskjemaet.

Du kan ha med barn(spebarn) men bør være oppmerksom på at det kan bli lenge for barnet å være med i tre timer. Det er pause underveis. Noe gråt osv går greit, men ved høy gråt ol. bør man gå ut til barnet roer seg og komme igjen etterpå, av hensyn til de andre kursdeltagerene. Du kan da spørre kurslederen i pausen om hva du gikk glipp av. Om du har med deg en person som passer barnet er det er en kafe utenfor kurslokalet hvor denne kan være. Her er det også en lekeplass for litt større barn.

Om kurset

De fleste gravide, og par, forbereder seg til fødselen, i tillegg til å gjøre klart hjemme, kjøpe vogn og annet utstyr. Alikevel er mange lite forberedt på hverdagen sammen med barnet, hva man kan gjøre for å hjelpe barnet når det gråter, ofte av uforklarlige grunner, hvordan vi kan forstå og forholde oss til barnets lyder og utrykk, og hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for bedre søvn, og unngå å gjøre ting som kan skape problemer senere.

I dette kurset tar vi for oss disse tingene. Du vil lære:

  • Enkle ferdigheter du kan bruke til å hjelpe barnet å roe seg når det gråter, også om det har kolikk. Les mer om dette her.
  • Hjelpe barnet å sove bedre de første månedene. Du vil lære om barnets søvn den første tiden, og hva man kan gjøre for å forebygge problemer senere.
  • Vi tar spesielt for oss samsoving, og hvordan dette kan gjøres på en trygg måte. Vi viser også en illustrerende film i forbindelese med dette.
  • Vi ser også på hvordan vi kan forstå barnets lyder de første månedene, og hvordan vi lettere kan forstå om de er sultne, trette, ukomfortable ol. og viser film for å illustrere dette.
  • Vi snakker også generelt om kommunikasjon og hvordan vi kan ta vare på de øyeblikkene barnet er våkent og oppmerksomt på en positiv måte.

Målet med kurset er å bidra til at du opplever større mestring og trygghet som foreldre i den første tiden med barnet, og unngår en del unødvendige problemer, frustrasjoner og usikkerhet mange opplever.

 

Du får utdelt handouts/notark med alle de viktigste punktene som tas opp i kurset.

Kontakt oss