facebook
Førstehjelpskurs foreldre barn barnehager

Førstehjelpskurs for foreldre, og deg som jobber med barn.

De fleste ulykker skjer i hjemmet!

 

Økt kunnskap og ferdigheter i førstehjelp gir trygghet, kan redde liv og redusere skade!

Førstehjelp på spedbarn og barn.

 

Alle våre kurs gjennomføres nå som live nettkurs på Zoom!

Det betyr at du kan være med uansett hvor du befinner deg, så lenge du har nettforbindelse.

 

Vårt førstehjelpskurs er både for foreldre og deg som jobber med barn. Kurset er praktisk orientert og lærer deg de viktigste tingene du trenger å kunne innen førstehjelp på barn og spedbarn.

 

“Takk for kurset. Online kursformatet fungerte veldig godt!”

Anja

“Tre effektive og informative timer, med en veldig kunnskapsrik og morsom instruktør. Og det hele kunne jeg få med meg fra min egen sofa!

Anbefales.”

Emilie

 

 Våre kurs ledes av kursledere fra Akuttgruppen. Akuttgruppen er Norges beste og mest profesjonelle førstehjelpsinstruktører. De jobber med akuttmedisin hver dag, er profesjonelle instruktører med lang erfaring med barn.

 Se deres video her!

Nå som nettkurs! – Datoer førstehjelpskurs.

 • Tirsdag 12. januar. 2021 kl. 18 – 21.

 

Vil du stå på venteliste på en gitt dato?  Fyll da ut skjemaet på denne siden.

Nye kursdatoer kommer jevnlig. Du kan sette deg på interesseliste her.

Sted og pris.

Sted: Online kurs ved bruk av Zoom.

Vi har veldig god erfaring med bruk av Zoom til undervisning. Zoom gir mulighet til toveis kommunikasjon både med video, lyd, chat, skjermdeling og fungerer godt til  å demonstere øvelser, vise presentasjoner mm.

Pris: kr 890,- (Partnerrabatt, 100 kr. Total pris 1680,- for par, evt. andre omsorgspersoner. Gjelder også to foreldre som ikke bor sammen).

Grupperabatt: 750 kroner per person ved grupper på 5 eller flere. Dette gjelder ved påmelding og betaling for alle samlet. Ta kontakt for påmelding av grupper. Oppgi fakturaadresse og antall deltagere, samt kontaktperson. Bruk da dette påmeldingsskjemaet.

Les mer om vilkår og påmeldingssystemet her.

I kurset vil du lære

 • Undersøkelse av barn
 • Hvor alvorlig er tilstanden og hvem kontakter vi når?
 • Fremmedlegemer i luftveiene
 • Generell vurdering av sykdom hos barn
 • Allergier
 • Kramper – feberkramper
 • Forgiftninger
 • Det livløset barnet – Hjerte Lunge Redning
 • Skader og ulykker, den lunefulle barnekroppen
 • Hodeskader, fra kuler i panna til hjernerystelse
 • Bruddskader
 • Blødninger
 • Brannskader.

Viktige forskjeller i førstehjelp på spedbarn, barn og voksne.

Det er en del viktige forskjeller på førstehjelp hos spedbarn, barn og voksne. En stor forskjell er at voksne ofte kan redegjøre verbalt for hva som har skjedd og hva de har av smerter eller skader. Det kan ofte ikke små barn, og det er viktig å kunne lese barns ulike signaler, og hvordan vi kan forstå og fortolke både verbale og nonverbale utrykk.

Enkelte teknikker må også tilpasses barnets mindre kropp og fysiologi. Det samme gjelder forståelse av sykdommer, og håndtering av legemidler.

Som ved all annen førstehjelpskunnskap, så er det heller ikke nok kun å ha kunnskaper, man må også øve praktisk og jobbe med konkrete eksempler og situasjonstyper.

Dette får du på våre kurs.

Kursledere.

gruppebildeVåre kurs ledes av kursledere fra Akuttgruppen AS. Alle kursledere er autorisert  helsepersonell som jobber med akuttmedisin til daglig. Dette er viktig, da akuttmedisin er et eget fagfelt innen helsevesenet.

Vårt fagmiljø jobber tett på den faglige utviklingen og oppdateres fortløpende. De er også pedagogisk utdannet som kursledere.

Akuttgruppen AS har utviklet et eget pedagogisk konsept for førstehjelpskurs, som er kontinuerlig oppdatert i forhold til siste rettningslinjer og den nyeste forskningen på området.

Ønsker du å bestille et førstehjelpskurs til din barnehage, skole eller bedrift? Du får rabatt ved å bestille gjennom foreldrekompetanse.no. Send oss gjerne en mail med forespørsel. Du kan lese mer om våre kursledere og Akuttgruppen AS her.

Available_on_the_App_Store_(black)
Last ned Akuttgruppens førstehjelps app. Vår app ”Førstehjelp på barn” er tilgjengelig for nedlastning på Appstore og Google Play. Du kan laste den ned fra Appstore her.

Venteliste førstehjelpskurs for foreldre

Ønsker du å stå på venteliste om et kurs er fullt kan du også sende en mail. Det hender noen ønsker å bytte til en senere dato, og vi får da ledige plasser. Du bør da melde deg på et senere kurs du har mulighet til å være med på, så kan vi flytte deg til et tidligere kurs, om det blir ledig.

Deltagerbevis.

De som trenger det kan få et kursbevis fra Akuttgruppen AS.

”Virkelig fantastisk. 4 timers kurs på kveldstid etter full dag på jobb gikk som en drøm. Jeg ble ikke sliten en gang. Tusen takk for et strålende kurs, med en engasjerende og dyktig kursleder.”

«Jeg har lenge tenkt at jeg burde delta på et slikt kurs. Så opplevde jeg en hendelse med mitt barn, som var nokså skremmende. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre.. Dette kurset er det smarteste jeg som forelder har gått på. Jeg føler meg mye tryggere om noe skulle skje igjen.»

”Jeg har jobbet 18 år i barnehage, og for første gang ble det holdt et førstehjelpskurs som handlet om barn.”

Førstehjelpskurs for barnehager og skoler

Barnehager i Osloområdet kan melde på medarbeidere på våre faste kurs. Normalt så vil det lønne seg for en barnehage å sende grupper på ihvertfall 10 ansatte på våre åpne kurs, sammenlignet med å ha interne kurs med innleid instruktør.

Vi kan også holde kurs i deres barnehage eller skole i hele landet. Våre kurs for barnehager og skoler leveres av Akuttgruppen AS. Akuttgruppen AS leverer det vi mener er markedets beste kurs for barnehager og skoler.

Kursene er svært målrettet i forhold til behovene i barnehage og skole, og foreldregrupper. De scorer også veldig godt på våre evalueringer.

Ved å bestille kurs fra Akuttgruppen AS gjennom oss får du en spesielt god pris. Du finner nettsiden til Akuttgruppen AS her. Husk å oppgi Foreldrekompetanse som referanse, eller send forespørsel gjennom oss her.

”Dette kurset ga meg svar på alle de spørsmål jeg hadde. Kursleder var en dyktig formidler og hadde en enorm kunnskap om barn og om vår arbeidshverdag. Kursleder var svært hensynsfull og tok vår usikkerhet på alvor. Dette er det beste førstehjelpskurset jeg noensinne har deltatt på.”

Om å ha med barn under kurset

Du kan ha med spebarn men bør være oppmerksom på følgende. Det er ikke lov å ha med vogner inn i kursrommet. Det er mulig å plassere vogner i rommet utenfor kurslokalet.  Ta gjerne med en bag, eller ha barnet i bæresjal eller bilsete. Det kan også bli lenge for barnet å være med i tre timer. Ved skifte av bleier på do, bruk egen pose til bleier ol. Ikke kast bleier rett i søppelbøtten.

Noe rolig lyd osv går greit, men ved mer lyd ol. bør man gå ut til barnet roer seg og komme igjen etterpå. Dette av hensyn til de andre kursdeltagerene. Du kan da spørre kurslederen i pausen om hva du gikk glipp av. Om du har med deg en person som passer barnet er det er en kafe utenfor kurslokalet.

forstehjelpskurs barn foreldre

Summary
Førstehjelpskurs
Service Type
Førstehjelpskurs
Provider Name
Hans Holter Solhjell,
Area
Norway
Description
Førstehjelpskurs for foreldre, og deg som jobber med barn.

Få en 10% rabattkode

når du registrerer deg på vårt nyhetsbrev.

Du har abonnert på en god måte. Sjekk din epost for 10% kupongkoden.