fb

Debattinnlegg i Stavanger Aftenblad.

Å lære seg førstehjelp den beste investeringen du kan gjøre

 

De fleste vet at livreddende førstehjelp er uvurderlig for oss og samfunnet generelt. Men bør det være en samfunnsplikt å lære førstehjelp?

I et debattinnlegg i Stavanger Aftenblad påpeker Bjørn Harald Lye fra Røde Kors Stavanger at det er på tide at flest mulig tar ansvar for egen og andres trygghet. Slik at flere kan være med å gjøre en forskjell og redde liv.

“Å lære seg førstehjelp kan fort vise seg å bli den beste investeringen du noen gang har gjort ” skriver Bjørn Harald Lye.

En ulykke, og behov for hjelpe, kan skje hvor og når som helst. Og siden vi har blitt mer aktive og reiser oftere er det større sjanse for at vi kan bli vitne til en ulykke eller at noen får et illebefinnende.

I en undersøkelse gjort av Røde Kors fant de, ifølge Lye, at “kun fire av ti at de tør å sette i gang med livreddende førstehjelp i de mest vanlige situasjonene der førstehjelp kan redde liv.”

“Alle kan enkelt settes i stand til å gjennomføre elementære grep som kan løse en kritisk situasjon. Du kan redde livet til en på bussen, en på jobb, eller en du har på middagsbesøk en helt vanlig tirsdag”.

Lye skriver videre “mange mennesker kan bidra til at flere lærer førstehjelp. Foreldre, håndballtrenere og arbeidsgivere er alle eksempler på aktører med innflytelse som kan legge til rette for bedre livreddende kunnskaper i befolkningen.”

Og derfor må det gjennomføres en dugnad i samfunnet, på jobben og i hjemmet.

“Så mange som åtte av ti er positive til å gjennomføre førstehjelpskurs i regi av jobben.”

“Får man opplæring i grunnleggende førstehjelp allerede som barn, vil det å kunne yte førstehjelp være mer naturlig gjennom hele livet”, skriver Lye.

Hele debattinnlegget finner du her.

 

Vil du lære mer om førstehjelp? Da er våre førstehjelpskurs for foreldre og de som jobber med barn det beste alternativet. Du kan lese mer om disse kursene her.

 

Kontakt oss