fb
Førstehjelp i grunnskolen
 

Intervju med eldre- og folkehelseminister

Åse Michaelsen i NRK

Førstehjelp er en ferdighet som er nyttig i alle aldre. Også barn kan lære grunnleggende førstehjelp for å hjelpe andre og ikke minst seg selv. Å gjøre barna oppmerksomme på hva de skal gjøre i førstehjelpssituasjoner, kan hjelpe dem med å få selvtillit og også redde liv.

Helsemyndighetene har sammen med Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) satt i gang prosjektet “Nasjonal førstehjelpsopplæring i grunnskolen”. Hvor målet er å lære grunnleggende førstehjelp allerede i grunnskolen.

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen sier til NRK;

“I Danmark blir 500 personer reddet av førstehjelp årlig, i Norge blir 300 personer reddet. Det er for få”.

“Det er veldig viktig at vi får ut basiskunnskap om å redde liv. Å kunne førstehjelp gir også selvtillit og mestringsfølelse. Ungene vet at de kan gripe inn og ta ansvar”, legger Michaelsen til, som har lansert prosjektet i Tromsø.

Elevene Sigrid og Ane på 12 år synes de har lært mye etter å ha deltatt på pilotprosjektet ved Slettaelva skole i Tromsø, og sier til Dagbladet;

“Hvis noen er bevisstløs, så vet vi hva vi skal gjøre, det visste vi ikke før”.

Les mer om prosjektet her.

 

Vil du lære mer om førstehjelp? Da er våre førstehjelpskurs for foreldre og de som jobber med barn det beste alternativet. Du kan lese mer om disse kursene her.

 

Kontakt oss

Få en 10% rabattkode

når du registrerer deg på vårt nyhetsbrev.

Du har abonnert på en god måte. Sjekk din epost for 10% kupongkoden.