fb

Artikkel i KK om foreldre som opplevde alle foreldres mareritt.

Baby fikk pustestopp

 

Når små barn setter noe i halsen er de avhengig av førstehjelp så raskt som mulig. For en tid siden skrev KK om samboerparet Marianne og Atle, som opplevde alle foreldres mareritt, da sønnen deres Liam på 7 måneder fikk pusteproblemer etter å ha satt fast et lite klistremerke i halsen. Men takket være deres innsats overlevde han.

“Takk Gud for at vi kunne førstehjelp og at Atle klarte å beholde roen. Jeg oppfordrer alle foreldre til å virkelig sette seg inn i førstehjelp for de små. Det gikk heldigvis bra denne gangen, men det er skremmende å se hvor lite som egentlig skal til før et barn blir kvalt, sier Marianne.”

Det er ikke alle som vet hva de skal gjøre i slike situasjoner hvor det står om å redde livet til små barn. Helsenorge.no oppfordrer foreldre å ta bort alle små ting som barnet kan putte i munnen. Samt også ha tilsyn når de de spiser, fordi de kan lett sette fast mat i halsen.

Kerstin Leidal, undervisningsleder i Røde Kors Førstehjelp, forteller at “fremmedlegeme i halsen er den vanligste årsaken til at barn under tre år slutter å puste.”

 

Vil du lære førstehjelp og hva du kan gjøre i en nødsituasjon med spedbarn og barn? Dette lærer du i våre førstehjelpskurs, som du kan lese mer om her.

 

Vil du lese mer om disse foreldrenes historie i KK?

Klikk her.

 

Kontakt oss

Få en 10% rabattkode

når du registrerer deg på vårt nyhetsbrev.

Du har abonnert på en god måte. Sjekk din epost for 10% kupongkoden.