fb
Fokus på førstehjelp med sterke virkemidler

For at førstehjelp skal være livreddende er det viktig at flest mulig har kunnskap til å hjelpe. Men en ny undersøkelse viser at det er bare 4 av 10 av oss som helt sikkert kan utføre livreddende førstehjelp.

På Nettavisen kan man lese om Røde Kors kampanje som har florert på sosiale medier den siste tiden. Enkle instruksjonsvideoer som for noen virker humoristiske, mens for andre er sjokkerende.

“Vi tar i bruk sterke virkemidler – men det mener vi rett i en så viktig sak, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Øistein Mjærum til Nettavisen.”

Målet med videoene er å redde liv og motivere flere til å utføre førstehjelp. “Du kommer veldig langt ved å se på noen enkle instruksjonsvideoer. Det er en god start, sier Mjærum til Nettavisen”.

I tillegg er barn involvert i kampanjene, fordi barn kan også redde liv.

“Barn kan også være til hjelp. Det viktigste er å varsle og de fleste barn i dag er vant til å ta telefoner og ringe 1-1-3. Det har jo vært flere episoder det siste året der barn har reddet livet til sine foreldre ved å ringe 1-1-3. Derfor har vi en helt spesiell satsing opp mot norske barnehager, der vi har med oss maskoten «Henry», forteller Mjærum”.

Vil du lære mer om førstehjelp på barns og spedbarn? Våre kurs er da det beste alternativet. Du kan lese mer om kursene her.

Les hele artikkelen og se Røde Kors videoene her.